torsdag 24 april 2008

The Awakening



Helgen tillbringade jag på workshopen The Awakening, som arrangerades av Clearmind Sweden. Det var en pärs faktiskt, men samtidigt en ovanlig möjlighet att möta inre smärtor och spökerier under fullständigt trygga förhållanden. Den som känner sig villig att titta närmare på sina blockeringar eller smärtor, eller som bara vill möta andra utan masker, ska absolut komma med nästa gång. Kursen hålls vanligen en gång per termin i Stockholm, med influgna ledare från Clearmind i England. Särskilt dyrt var det inte heller, 2500 kr för hela helgen (jag tror priset kommer att höjas något till nästa gång).

The Awakening bygger delvis på En kurs i mirakler och är utvecklad av psykologen och Ekim-studenten Duane O'Kane. I helgen ingår, förutom "delningar" i storgrupp, bland annat olika övningar och rollspel. Verktygen är kraftfulla, men mest kraftfullt är ändå gemenskapen och att möta andra människor utan att förställa sig. Faktiskt tycker jag kursen och hela situationen omkring den, fungerar som en slags insocialisering till ett mer kärleksfullt sätt att mötas. Efteråt har jag törstat efter mer kontakt med människor omkring mig, även de som "bara" sitter mitt emot på tunnelbanan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tror jag förstår vad du menar och vad du upplevt. Det jag upplevde på Mullingstorp är full acceptans för vad vi alla är i kärlek. Det känns så bra att gråta, skratta mm. när man känner det utan att det är något konstigt. Man lär känna de andra på ett mycket djupt plan.